Je to někdy práce. Myslím tím to, jak nějak jemně přinutit jíst zeleninu její odpůrce a nebo jen poněkud menší příznivce. Mě se osvědčilo doma jen povědět, že budou třeba řízky a reakcí je, zda k nim bude salát. Docílila jsem toho jednoduše. Salátem Coleslaw.

Hledala jsem různé recepty, zkoušela a nakonec jsem našla. Podle všeho je to navíc ten správný postup na skutečně originální Coleslaw. Nárok si na to ale nedělám. Snad ale bude chutnat i vám.

Salát doporučuji připravit tak den předem. Uleží-li se přes noc v chladničce je skutečně skvělý.

Potřebujeme

1 menší hlávka zelí
1 větší mrkev
1 cibule
1/4 menšího celeru
20 dkg majonézy
100 ml smetany na šlehání
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce octa
sůl, pepř

Postup

Zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme lžící soli, důkladně promícháme a asi půl hodiny ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Vymačkanou vodu částečně slijeme.
Mrkev nastrouháme nahrubo, celer na jemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím.
Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou.
Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promícháme.

Základem úspěchu je důkladné promačkání nasoleného zelí. Pokud tuto část zanedbáte pak výsledek nebude to co čekáte. Dobrou chuť!

Odebírejte náš newsletter

Odebírejte náš newsletter

Buďte vždy v obraze a nechte se informovat o aktualitách, nových akcích a novinkách na našem webu. Je dobré vědět mezi prvními, že je tu třeba nová soutěž a nebo akce.

Akce proběhla úspěšně. Překontrolujte si svůj email prosím.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej