Ne každý má rád houby. Nechápu. Třeba jedna kamarádka. Ta nemůže ani být v místnosti, kde se vaří nějaké houbové jídlo. Přitom se v nich fantasticky vyzná a umí je hledat a nacházet jako nikdo jiný.
O to víc mě překvapilo, když jsem k ní přišla na návštěvu a ucítila vůni kulajdy. Jenže ona to kulajda nebyla. Ale šmakovalo to stejně.
Potřebujeme:
4 brambory
4 vejce uvařená natvrdo nakrájené na čtvrtky nebo osminky
1 klobása (může být nějaká ostřejší)
1 cibule
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
máslo, kopr, sůl
Postup
Na másle si lehce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a také krátce orestujeme.
Zaprášíme moukou, osmahneme asi tak dvě minuty a poté zalijeme vývarem (chladným) a dobře rozmícháme.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme dokud brambory nezměknou.
Když jsou brambory uvařené vmícháme kelímek zakysané smetany a nakrájená vejce.
Odstavíme z plotny, přidáme kopr podle chuti a dochutíme.
To je všechno. Dobrou chuť