Ne každý má rád houby. Nechápu. Třeba jedna kamarádka. Ta nemůže ani být v místnosti, kde se vaří nějaké houbové jídlo. Přitom se v nich fantasticky vyzná a umí je hledat a nacházet jako nikdo jiný.

O to víc mě překvapilo, když jsem k ní přišla na návštěvu a ucítila vůni kulajdy. Jenže ona to kulajda nebyla. Ale šmakovalo to stejně.

Potřebujeme:

4 brambory
4 vejce uvařená natvrdo nakrájené na čtvrtky nebo osminky
1 klobása (může být nějaká ostřejší)
1 cibule
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
máslo, kopr, sůl

Postup

Na másle si lehce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a také krátce orestujeme.
Zaprášíme moukou, osmahneme asi tak dvě minuty a poté zalijeme vývarem (chladným) a dobře rozmícháme.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme dokud brambory nezměknou.
Když jsou brambory uvařené vmícháme kelímek zakysané smetany a nakrájená vejce.
Odstavíme z plotny, přidáme kopr podle chuti a dochutíme.

To je všechno. Dobrou chuť

Odebírejte náš newsletter

Odebírejte náš newsletter

Buďte vždy v obraze a nechte se informovat o aktualitách, nových akcích a novinkách na našem webu. Je dobré vědět mezi prvními, že je tu třeba nová soutěž a nebo akce.

Akce proběhla úspěšně. Překontrolujte si svůj email prosím.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej